Mina åsikter

Jag tänkte att ni kanske vill veta lite vad jag tycker och tänker. Så här har jag skrivit hur jag ställer mig till Miljöfrågor. Läs och argumentera gärna för eller emot mig!

 

 

 

 

 

 

I dagets samhälle är en stor del som vi lägger ner våra själar på eller iallafall försöker lägga ner våra själar på att förbättra miljön. Varför gör vi det?

 

Jo, för att slår man på Tv:n kommer Grumme Sopa upp som visar sig vara bra för miljön. Öppnar man en tidning ser man ”så kan du förbättra miljön”. Tittar man framför sig på perrongen ser man ” så många koldioxid kg kan du gå ner!” I nästan alla nyheter handlar det om miljön. Men vad vet vi om miljön? Att vi aldrig mer kommer få snö på vintern om vi inte släcker lamporna efter oss? Att världen kommer gå under om vi inte sänker koldioxid utsläppen? Och att koldioxid utsläppen ökar mer och mer?.

Men hur ska koldioxid utsläppen kunna öka hela tiden om vi arbetar emot det så mycket som vi gör?

Varför litar vi så mycket på tidningar och Tv när det gäller miljön och inte Angelina Jolie?

 

En undersökning visar att det här med att koldioxiden ökar är helt normalt när världens klimat förbereder sig för en istid. Förra istiden tills nu har samma tidsavstånd som förr,förra och förra har. Det som händer med våran jord nu verkar för mig fullt normalt.

 

Att stressa upp oss mer än vad vi redan gör är onödigt.

Man ska fixa ny bil, en miljöbil, man ska bli vegetarian, man ska släcka lampor man ska till och med skämmas över att inte källsortera.

Många säger ” Att göra många små saker blir en stor hjälp” men vad hände då med det talesättet ”Mycket små saker blir en stor”. Det leder alltså till stor stress.

Nu vill jag inte att ni ska tro att jag inte tycker att vi ska bry oss om miljön, det är viktigt att skilja på miljöförstöring och global uppvärmning. Att äta ekologiskt, att åka mer kominalt det är bra, men gör det då för din och din omgivnings hälsa inte för att nyheterna säger att då kommer dina barns, barns, barns, barn överleva.

 

Så nästa gång du ser på tv, för det hoppas jag du inte slutat med för jordens skull. Strunta då i att du glömde släcka lampan i badrummet koppla av istället.

 

Och det har redan gått för långt när jag kan skriva ”koppla av, du behöver inte släcka lampan”

 

 

Så där fick ni veta lite om mina tankar.


Kommentarer
Postat av: mort

det du talar om kan jag förstå.

men jag menar, vem gör det ont om man lägger ned sin själ i att förbättra miljön?

och äntligen kan media föra upp något i rampljuset som faktiskt är liite viktigare än dietkurer som får dig att tappa flest kilon eller gossip.

jag är bara glad över att det har uppmärksammats så mycket! men jag kan hålla med om att det kan bli för mycket ibland.

2008-12-03 @ 22:09:22
Postat av: Lisa

2008-12-03 @ 23:16:50
Postat av: Lisa

herregud, jag vet inte vart jag ska börja..

Okej det som händer nu är inte alls normalt för jorden. Det är vi människor som ökat koldioxidutsläppen, det gör stor skillnad om det är naturen själv som gör det eller vi. Denna gång är det vi, varför? jo juste, för alla gamla bilar, giftaga utsläpp, lata människor etc. listan kan på gå i år. Det finns studier som visar när jorden började förändras och det finns parralella studier som visar att det var pga utvecklingen av tex flygplan, bilar och så vidare.



I dagsläget blir jorden varmare och varmare. koldioxiden i osonlagret förhindrar solstrålarna att studsa ut tillbaka till rymden. Med en koldioxids ökning så förhindras fler och fler solstrålar att studsa tillbaka. De fastnar alltså mellan jorden och vårat osonlager= det blir varmare, isar smälter och vattenytan stiger.



Människan har redan förstört mycket av osonlagret redan, vi har genom våra gaser lyckats punktera osonlagret på två ställen, ett i norr och ett i syd. I vissa delar av sydamerika kan det vara farligt att vara ute i solen, vissa delar av året, pga dessa hål.



Sen så tycker jag att det är varje människas eget ansvar att göra så att inte detta fortsätter. Om du vill skita i det fine, men lura inte i andra människor att man inte ska bry sig.



( London, manhattan och amsterdam kommer bli översvämmat om isarna smälter i den tackt de gör nu.)



Jag tycker att du ska gå tillbaka till att blogga om kläder.

2008-12-03 @ 23:17:12
Postat av: Mikaela

Hahaha lina åh komkomkomkomkom till globala!

2008-12-03 @ 23:42:42
URL: http://enharligsondag.blogg.se/
Postat av: Maja

Ånej, det här ville jag inte alls höra från dig! Jag kan lova att det finns MINST lika mycket forskning som strider MOT det du skrivit. Grejen är att miljötänket inte riktigt gynnar ekonomin och kapitalismen, därför finns det fortfarande en del idioter (ursäkta, men faktiskt!), som t.ex. George Bush, som inte är redo att göra något åt det ganska uppenbara problemet, utan tycker att man kanske "borde forska lite mer ändå?". Han är helt clueless och totalt egocentrisk (hoppas och tror att Obama är bättre!). Som du nog vet har Bush fram till alldeles nyligen haft väldigt stor makt och inflytande på hela världen. Han var även hyfsat beroende av de massiva oljeföretagen i amerika så det är det inte så konstigt att han försökt göra allt i sin makt för att styra utvecklingen åt andra hållet och ignorera ett problem som faktiskt blivit ett faktum ("vi borrar efter olja i havet!"). Det här är bara spekulationer, men jag tänker, till följd av Bush's tillgångar och inflytande (och sätt att lyckas manipulera människor genom att låta hans politik styra den stora delen av media i USA), kan jag mycket väl tänka mig att han även kan påverka folk i den riktning som gynnar honom.



Hoppas nu att du börjar släcka efter dig, det känns så tråkigt när man kämpar för något själv och ser folk som mycket väl skulle kunna släcka efter sig eller slänga bananskalet i en annan påse, bara strunta i det. jag menar, hur svårt kan det vara egentligen? Klarar man inte av detta är jag rädd att man faktiskt bara är REJÄLT LAT, för man blir faktiskt inte ett nervvrak av att gå till toan och släcka efter sig om man glömde göra det när man lämnade rummet. Så ja, där har du det, Lina!

2008-12-04 @ 11:30:11
Postat av: Anonym

Vilka sjuka spekulationer kring detta inlägg,jag tycker lina har helt rätt!

2008-12-04 @ 13:17:25
URL: http://vivalapull.blogg.se/
Postat av: Anonym

bra skrivet!

2008-12-04 @ 13:25:33
Postat av: Rosanna

Alltså jag tror faktiskt att forskningen som säger precis tvärtemot det du säger vet lite bättre om miljön. Det här handlar inte om att släcka en lampa, men om hela världen skulle dra in på upsläpp och föroreningar skulle vi få ett bättre resultat. Men visst om ingen bryr sig så kommer även du, jag och alla tillslut få dessa ultravioletta strålningarna eftersom vi successivt nöter ut ozonlagret som skyddar jorden. Detta är både farligt mot djur, människor och miljö. Men så klart att vi "vår generation" kommer att leva länge, detta beror på om vi vill tänka egoistiskt och skita i vår nästa generation eller om vi vill vara varsamma och empatiska mot de nästa. Men eftersom människan är girig och självisk så har vi svårt för att bryta dessa tankebanor.



Men alla ska få tycka och tänka hur de vill, det är kul att diskutera! Jag förstår dig på vissa punkter. Men jag tycker egentligen att miljön handlar mer om fakta. Detta jag berättade är ju ren fakta, så klart. Men sen har man ju olika åsikter kring det. Vad man ska göra åt det och inte.

;)

2008-12-04 @ 16:37:54
URL: http://bjudmig.blogg.se/
Postat av: Rosanna

Ps. Och bara en LITEN till sak som jag tänkte på: det här med vegitarianer som du vet att jag är.

Vår djuruppfödning är överdrivet stor, flera kg kött slängs i affärerna varje dag pga överproduktion. PLUS att när det står "svenskt kött" på paketen, är djuret fött i sverige sedan exporteras djuret till ett annat land för att bli slagtat sedan importeras djureet tillbaka till sverige för att säljas till oss svenskar. Det är helt sjukt! Allt detta BARA för att det är billigare för oss, sen skiter vi i miljön som tar stryck av dessa importer/exporter.



Och detta tar aldrig slut, om och om igen. PLUS att arbetare i andra läder där djuren slaktas får orättvisa löner. Det här är en anledning till varför jag inte äter kött. Och om fler tänkte likadant och skulle bry sig skulle denna "onda cirkel" minska!

Nu kanske du fattar grejjjjjjjen med veggiiiizzar? hihi

2008-12-04 @ 16:51:03
URL: http://bjudmig.blogg.se/
Postat av: clara

det handlar inte om våra barns, barns, barns barn, det handlar faktiskt redan om våra barn och deras barn om vi fortsätter som idag.

2008-12-04 @ 18:30:12
Postat av: mathilda

Jag förstår vad du skriver och du skriver väldigt bra och är säker på din sak, det gillar jag.

Jag kan absolut hålla med dig. Och jag tycker mest allt med möljömedvetenhet hat blivit en slags trend, och det tycker jag bara är tragiskt. Och bloggarna är nog väldigt stor del till det, tyvär. Jag tror många tänker att, exempelvis nu Lisa (lisaplace) skiver att man ska börja bli miljömedveten så tar många efter för att hon gör det och dem ser upp till henne. Även fast dem egentligen inte bryr sig ett skit! det är bara sorgligt.



Nu ska jag inte ljuga och säga att jag inte bryr mig om miljön, för det kan jag lova att jag gör till 90% iallafall, men jag gör det mest för min egna skull och har alltid gjort, det ingår i en del av vardagen för mig och jag trivs med det. Jag gör det inte bara för att någon jag känner gör det. Jag har aldrig varit förtjust i kött och därför är jag vegeterian, även fast många tycker jag är dum i huvudet så trivs jag med det och det är huvudsaken.



Nu vart det långt, men det jag ville få fram var att jag hatar att det mest blivit en trend och man är dum i huvudet om man inte sorterar och det tycker jag är fel. Alla får hantera situationen hur dem vill.

2008-12-04 @ 19:59:15
URL: http://runningincircles.blogg.se/
Postat av: Alice

Det som alla i det här kommentarsfältet har fått om bakfoten är det här med ozonlagret. Ozonlagrets hål blir inte längre större, på grund av att vi förbjudit de ämnen som gör hål på ozonlagret. Det problemet har vi löst, tack vare miljöintresserade människors engagemang. Det här med växthuseffekten har med ATMOSFÄREN att göra, inte ozonlagret. Problemet är att atmosfären blir tjockare och tjockare på grund av växthusgaser, så att värme kommer in men inte ut. Detta leder till klimatförändringar som redan har börjat verka. Vi kan lösa det här, precis som vi löste ozonlager-problemet. Men det är att folk tänker som du Lina som gör att vi kanske inte kommer kunna göra det. Och människan kommer att utrotas. Men du har jättefina kläder...

2008-12-04 @ 23:30:44
Postat av: F

hahhah FAN vilken bra kommentar av Alice.



"Om man tänker som du Lina kommer vi kanske inte kunna göra det. Och människan kommer att utrotas. Men du har jättefina kläder..."

2008-12-05 @ 11:15:29
Postat av: Maija

Åh herregud. Både stavfelen och ignoransen. Du tappade en läsare.

2008-12-06 @ 18:00:25
Postat av: Anonym

seriöst du är ju DUM i huvudet.

2008-12-20 @ 14:33:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0